Δελτίο Τύπου & Φωτογραφικό Υλικό : Το Sympossio Greek Gourmet Touring 2017 ξεκινά το ταξίδι του με λαμπρή εκδήλωση στο St. George Lycabettus

Το Sympossio Greek Gourmet Touring, σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο St. George Lycabettus την Τετάρτη 1 Μαρτίου, ανακοίνωσε και επισήμως την έναρξή του φετινού του ταξιδιού σε Δυτική και Ανατολική Ευρώπη.

Συνδιοργανωτές του φετινού Sympossio, με θέμα “Τα Νησιά του Αιγαίου”, είναι ο Όμιλος Aldemar Resorts, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Aegean Airlines, με μεγάλο υποστηρικτή το St. George Lycabettus Boutique Hotel που φιλοξένησε και την εκδήλωση. Διανύοντας τον όγδοο χρόνο διεξαγωγής του, το Sympossio θα επισκεφτεί 42 πόλεις σε 18 χώρες, προβάλλοντας τις ελληνικές γεύσεις και τον πολιτισμό.
Την τελετή έναρξης του κατεξοχήν συνεργικού προγράμματος προβολής της Ελληνικής γαστρονομίας και του πολιτισμού στο εξωτερικό, τίμησαν με την παρουσία τους η κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, ο κος Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο κος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, η κα Τόνια Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτρια του Saint George Lycabettus και ο κος Γεώργιος Πίττας, επικεφαλής του Greek Gastronomy Guide.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επίσης προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της γαστρονομίας και του αθλητισμού, εκπρόσωποι τουριστικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.
Στο πλαίσιο του νεοσύστατου θεσμού των «Πρεσβευτών του Sympossio», την εκδήλωση χαιρέτησαν οι: Νίκος Κακλαμανάκης, Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Βίκυ Αρβανίτη, Ολυμπιονίκης στο Beach Volley και Άκης Σακελλαρίου, ηθοποιός, ο καθένας αναγνωρισμένος στον τομέα του, ως κοινωνοί του ενωτικού μηνύματος του Sympossio.
Ο κος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio Greek Gourmet Touring και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, άνοιξε την εκδήλωσε, λέγοντας: «Σήμερα γύρω από το ελληνικό μας Sympossio, όπως το έχουμε οραματιστεί, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα προς τα έξω, ότι η Ελλάδα ζει και αναγεννιέται μέσα από συνεργικές δράσεις σαν αυτή του Sympossio, και αν μη τι άλλο να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα της καρδιάς μας είναι ηγέτης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».
Η κα Ευρυδίκη Κουρνέτα Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, σημείωσε ότι «Η χώρα μας διαθέτει ένα μοναδικό πλούτο κληρονομιάς, με τη γαστρονομία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. Σε αυτή την περίοδο, που διαμορφώνουμε με σαφήνεια το πλαίσιο για την ανάπτυξη και προώθηση του θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν αντικείμενο εξειδικευμένου σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού. Τα γαστρονομικά μονοπάτια που ανοίγονται μέσα από δράσεις, όπως το Sympossio, αποτελούν μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να δημιουργήσουν αναμνήσεις από την Ελλάδα και να βιώσουν αυθεντικές εμπειρίες 365 ημέρες το χρόνο».
Ακολούθησε η δήλωση του κου Γιώργου Χατζημάρκου, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου που επεσήμανε ότι «Η πρωτοβουλία Sympossio είναι μια εξαιρετική δουλειά που έρχεται να αναδείξει στοιχεία του πολιτιστικού πλούτου της χώρας και να στηρίξει τον Τουρισμό. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εδώ και ένα χρόνο δούλεψε σκληρά για να επιτύχει τον στόχο της ανάδειξής της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 και ως εκ τούτου η συνεργασία μας έρχεται ως μια αυτονόητη κίνηση στη λογική της συνένωσης των δυνάμεων για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Οι καλές πρακτικές, τα “best practices”, πρέπει να υποστηρίζονται και να αναδεικνύονται και αυτό στοχεύουμε μέσα από αυτή τη συνέργεια».
Η κα Βίκυ Αρβανίτη, Ολυμπιονίκης και Πρεσβευτής του Sympossio ανέφερε στον λόγο της ότι «η διατροφή για εμένα είναι τρόπος ζωής και το να προβάλλω την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό αποτελεί μεγάλη μου τιμή».
Ο κος Νίκος Κακλαμανάκης, Ολυμπιονίκης και Πρεσβευτής του Sympossio, επισήμανε ότι «το γνήσιο, το αυθεντικό και το ανώτερο που πρεσβεύει το Sympossio αποτελεί την προστιθέμενη αξία που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».
Στον ρόλο του Πρεσβευτή του Sympossio, ο κος Άκης Σακελλαρίου, ηθοποιός, σημείωσε πως πρόκειται για «μια ζεστή βραδιά που αναδεικνύει τη φιλοξενία που συνοδεύει την ενέργεια «Sympossio». Κι η φιλοξενία, όπως την ξέρουμε, έχει ως αναπόσπαστο στοιχείο της την εξωστρέφεια».
Η κα Τόνια Βασιλοπούλου, οικοδεσπότης της εκδήλωσης, τόνισε: «Χαιρόμαστε που είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας αφού η διάδοση του ελληνικού τουρισμού, πολιτισμού καθώς και της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό αποτελεί βασικό στόχο και του St.George Lycabettus. Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες, αθλητές αλλά και καλλιτέχνες αγκαλιάζουν αυτή τη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας και μακάρι να είμαστε κάθε χρόνο και περισσότεροι».
Το κλείσιμο τον ομιλιών έγινε από τον κο Γιώργο Πίττα, επικεφαλής του Greek Gastronomy Guide, ο οποίος είπε ότι «η λύση στην κρίση, βρίσκεται στο πιάτο μας».
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι απόλαυσαν το ειδικό μενού που θα συνοδεύσει το φετινό Sympossio που προετοίμασαν οι Σεφ του Ομίλου Aldemar με τον Σεφ του St. George Lycabettus, συνοδεία ζωντανής μουσικής.