Δελτίο Τύπου : Tο Sympossio φέρνει τα «ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» στο τραπέζι 700 επίλεκτων επαγγελματιών του τουρισμού του εξωτερικού

Το Sympossio Greek Gourmet Touring, που φέτος αποτελεί συνδιοργάνωση του Ομίλου Aldemar Resorts και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βάζει πλώρη για 15 χώρες και στρώνει τραπέζι σε πάνω από 700 επίλεκτους επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους με γεύσεις από τα «Νησιά του Αιγαίου».

Για 8η χρονιά, το κατεξοχήν συνεργικό πρόγραμμα προβολής της αυθεντικής Ελλάδας στο εξωτερικό, Sympossio, ταξιδεύει υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ από τις 16/02-07/04 σε 15 χώρες. Με όχημα τον γαστρονομικό πολιτισμό παρουσιάζει τα τοπικά μας προϊόντα σε 27 από τις μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης και επανασυστήνει τα Νησιά του Αιγαίου σε 700 ανθρώπους-κλειδιά για την προσέλκυση γαστρονομικού τουρισμού στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, φέτος, η ομάδα του Sympossio θα ταξιδέψει σε Σλοβακία, Ρουμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρωσία, Ουκρανία, Αγγλία και Βαλτικές χώρες.
Την ομάδα πλαισιώνουν Έλληνες επιχειρηματίες που με κίνητρο μόνο την αγάπη για αυτόν τον τόπο, συμπορεύονται και συμπράττουν, παρέχοντας πόρους και τεχνογνωσία, για να δώσουν μια αυθεντική γεύση ελληνικής κουζίνας στο ξένο κοινό. Μεταφέρουν μια γεύση από τις αξίες, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα που συνιστούν την ταυτότητα μας και είναι μέρος της γαστρονομικής μας κουλτούρας.
Συνδιοργάνωτες του Sympossio, φέτος, είναι ο Όμιλος Aldemar Resorts, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Aegean Airlines, με μεγάλους υποστηρικτές τον ΕΟΤ και το Saint George Lycabettus και συνεργάτες του:
Santo Wines, UPS, Μπύρα Nissos, Όλυμπος, Era Nuts, Esti & Lelia, Meligyris
Το Sympossio με την Ελληνική γαστρονομία στο επίκεντρο του, το πλέον αδιαπραγμάτευτο χαρτί της χώρας μας, φέτος αποκτά μια άλλη βαρύτητα καθώς επικεντρώνεται στα «Νησιά του Αιγαίου», που αν και έχουν πληγεί τόσο τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να διατηρούν ανέπαφη την ελληνική τους ταυτότητα και την αυθεντικότητά τους. Στόχος είναι για ακόμη μια φορά να προωθηθεί σωστά η ελληνική γαστρονομία ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας, ενισχύοντας έτσι την εικόνα της Ελλάδας καθιστώντας την έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό.
Το Sympossio μέχρι σήμερα σε αριθμούς
Πόλεις & Χώρες 2010 – 2017
· 80 πόλεις
· 15 χώρες
· 101 εκδηλώσεις
· 150+ Ελληνικά προϊόντα
· 4.400+ κοινό τουρισμού & ΜΜΕ
· 45 χορηγοί

Λίγα λόγια για το Sympossio
Ξεκινώντας το 2010 ως πρωτοβουλία του κου Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Aldemar Resorts, το Sympossio καθιερώνεται ως θεσμός έχοντας επιτύχει να συνδέσει στην πράξη τους τρεις τομείς της παραγωγής που είναι φυσικά αλληλένδετοι και αλληλοτροφοδοτούμενοι, υπό το σχήμα «συνέργειας» με όραμα την τοποθέτηση της Ελλάδας σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Μέσα σε περιβάλλον γενικευμένης κρίσης, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού τουριστικού κλάδου για την Ελλάδα της γαστρονομίας και του πολιτισμού και επιφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για το σύνολο του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.

Eπισκεφτείτε το νέο Sympossio Magazine