Στις όχθες του ποταμού Γαρόνα κάθισα και έφαγα (ελληνική κουζίνα)

Όταν το συρτάκι ήχησε στην μεθυστική πόλη του Μπορντό και οι ελληνικές γεύσεις σαγήνευσαν τους Γάλλους μπον βιβέρ. Ένα συμπόσιο διαφορετικό από τα άλλα. Ποιος είναι ο πιο διάσημος Έλληνας στη Γαλλία; Εντάξει, εκτός από το Νίκο Αλιάγα, χωρίς αμφιβολία ο ήρωας του μυθιστορή...

Δελτίο Τύπου & Φωτογραφικό Υλικό : Το Sympossio Greek Gourmet Touring 2017 ξεκινά το ταξίδι του με λαμπρή εκδήλωση στο St. George Lycabettus

Το Sympossio Greek Gourmet Touring, σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο St. George Lycabettus την Τετάρτη 1 Μαρτίου, ανακοίνωσε και επισήμως την έναρξή του φετινού του ταξιδιού σε Δυτική και Ανατολική Ευρώπη. Συνδιοργανωτές του φετινού Sympossio, με θέμα “Τα Νησιά του Αιγαίου”, είναι ο ...

Η γαστρονομία των Νησιών του Αιγαίου ταξιδεύει στην Ευρώπη!  

Το Sympοssio, που πλέον έχει γίνει θεσμός, στηρίζει την γαστρονομία των νησιών του Αιγαίου και μεταξύ αυτών και την Αμοργό. Ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας και αντιπρόεδρος του ομίλου Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, είναι μάλιστα ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές των κατα...

Δελτίο Τύπου : Tο Sympossio φέρνει τα «ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» στο τραπέζι 700 επίλεκτων επαγγελματιών του τουρισμού του εξωτερικού

Το Sympossio Greek Gourmet Touring, που φέτος αποτελεί συνδιοργάνωση του Ομίλου Aldemar Resorts και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βάζει πλώρη για 15 χώρες και στρώνει τραπέζι σε πάνω από 700 επίλεκτους επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους με γεύσεις από τα «Νησιά του Αιγαίου». Για 8η ...

DIVING WITH SCANDALOPETRA, the oldest freediving principle in the world

In July 2016, the island of Karpathos organized the International Freediving Competition with Skandalopetra, an international tournament attracting Greek and foreign athletes, attempting to revive an amazing athletic achievement.

Yellow Pumpkin Soup with Shrimp & Ginger Flavour

INGREDIENTS 1 onion 1 garlic clove without stalk 1 leek 2 carrots 2 zucchini 1 potato 500gr yellow pumpkin 20gr grated fresh ginger 100ml olive oil 100ml white wine 4 large cleaned shrimps No 1 4 tbsp yoghurt salt, pepper chives (optional) PREPARATION Sauté the vegetables in olive oil until they become soft. Cut the pumpkin in small pieces and pan-fry it last, along with the grated ginger. Add white wine to simmer and fill with enough liquid (vegetable juice ...

Spring Mood

Ingredients 150ml fresh orange juice juice of 2 big carrots 50ml water 10ml ginger syrup How to make it Combine all the ingredients in a blender until smooth. Adjust the consistency of the smoothie by adding water. Serve in a Collins glass and garnish with a spring of coriander.

Chocolate & Avocado Mousse on Nuts, with Mastic & Mandarin Flavours

INGREDIENTS 3 ripe avocados 4 tbsp cocoa 4 tbsp honey 50gr dried apricots 50gr pitless dried prunes 50gr dried dates 30gr raisins 30gr walnut crumbs 30gr hazelnut crumbs 2gr mastic powder 200ml mandarin juice 0.70gr agar-agar* 30gr walnut crumbs peppermint leaves grated dark chocolate (optional) * a natural vegetable substitute for gelatin PREPARATION For the chocolate-avocado mousse Peel the avocado. Put the avocado, cocoa and honey in a blender and ...

Island Salad with Cucumber, Cherry Tomatoes, Spinach, Olives from Thasos & Anthotyro

INGREDIENTS 1 cucumber 150gr cherry tomatoes 2 fresh onions 250gr mini spinach leaves 2 red radishes 12 whole capers 12 olives from Thasos 150gr anthotyro* fresh oregano olive oil white wine vinegar salt & pepper *A soft, fresh white cheese with a sweet and creamy taste with milk and hey from sheep or goats PREPARATION Rinse vegetables thoroughly under running water. Slice the cucumber length-wise or in half moons, cut the cherry tomatoes in half, finely ...

Seafood Platter with Stuffed Calamari, Shrimp & Grilled Octopus

INGREDIENTS for the croquettes 4 small peeled calamari 4 large cleaned shrimps No 1 4 octopus tentacles 1 carrot 4 tbsp spread cheese 2 small zucchini 2 onions 1 green onion 3 fresh medium-sized tomatoes 150ml olive oil 30ml lemon juice 100ml white vine vinegar 50ml white wine 1 bunch of dill 2 bay leaves 1 bundle of fresh thyme salt & pepper PREPARATION the calamari Wash the calamari well and season with salt and pepper. Cut the carrot, the ...

Sea Bass Fillet with Cucumber, Tomato & Avocado Salad

INGREDIENTS 4 fresh sea bass fillets (140-180gr ea.) 3 fresh, medium sized tomatoes 1 cucumber 1 ripe black hass avocado 10 fresh peppermint leaves 1 lime zest and juice 2 lemons 100ml olive oil salt & pepper sakura mix (various sprouts) PREPARATION Rinse the vegetables. Peel the cucumber, skin the tomatoes and remove their seeds. Cut the cucumber and the tomatoes into tiny dice. Do the same for the avocado. Put all the ingredients in a basin and season with ...

High-5 to health

What is now promoted all over the world as a lifelong standard for health and wellbeing is nothing more than the norm to the residents of the Aegean islands, who have access to the finest and freshest foods the country has to offer, as well as the wisdom to put them to good use.